Főoldal Receptek Székelykáposzta

Székelykáposzta

Székelykáposzta

Hozzávalók:

70 dkg sertéscomb vagy -lapocka

1 közepes vöröshagyma

3 evőkanál olaj

fél evőkanál pirospaprika

fél-fél mokkáskanál őrölt bors és majoránna

2 gerezd fokhagyma

1-1 zöldpaprika és paradicsom

80 dkg savanyú káposzta

2 dl tejföl

1 púpozott evőkanál finomliszt

 

 

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, és 1x1 centis kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát felaprítjuk, és a hússal együtt az olajon fehéredésig sütjük. Pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, és egy kevés vizet öntünk rá. Megsózzuk, borssal, majoránnával, zúzott fokhagymával ízesítjük, és a kicsumázott, nagyon apró kockákra vágott paprikát és a paradicsomot is hozzáadjuk. Kis lángon, lefedve körülbelül 45 perc alatt félpuhára pároljuk, közben, ha zsírjára sül, mindig egy kevés vizet öntünk alá. A káposztát, ha túl savanyúnak találjuk, kissé kimossuk, és kinyomkodjuk. A félkész pörköltbe keverjük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Továbbra is kis lángon, lefedve még körülbelül 50 percig pároljuk. Közben az elfölő levét vízzel pótoljuk. Akkor jó, ha a hús és a káposzta egyszerre puhul meg. A tejfölt a liszttel simára keverjük, és a káposztát ezzel sűrítjük.

« Receptek

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ