Főoldal Receptek Kétegyházi rakott káposzta

Kétegyházi rakott káposzta

Kétegyházi rakott káposzta

Hozzávalók: 
2 kg savanyú apró káposzta 
40 dkg füstölt tarja 
50 dkg füstölt kolbász 
20 dkg hagyma 
0,5 dl étolaj 
30 dkg rizs 
4 dl tejföl 
só 
bors 
babérlevél




Elkészítés:


A tarjából hagymával, pirospaprikával, kevés olajjal a szokott módon pörköltalapot készítünk. A savanyú aprókáposztát kevés vízben a babérlevéllel puhára pároljuk. A kolbászt vékony karikákra vágjuk és a saját zsírjában 3 perc alatt hirtelen átsütjük. A rizst megfőzzük. A hozzávalókat egy tűzálló tálban a következő módon rétegezzük: savanyú káposzta, rizs, pörkölt, savanyú káposzta, rizs, pörkölt, savanyú káposzta, karikára vágott kolbász, végül a tejföl. 
Sütőben szép pirosra sütjük. Nem szabad, hogy leve legyen!

« Receptek

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ