Főoldal Receptek Erdélyi töltött káposzta

Erdélyi töltött káposzta

Erdélyi töltött káposzta

Hozzávalók:

 

1/2 kg vágott savanyúkáposzta 
1 kg sertés darálthús 
20 dkg rizs 
1 fej hagyma
só, bors, nagyon kevés pirospaprika
csombor, kapor
füstölt karaj vagy tarja, esetleg császárhús



Elkészítés:

A hagymát megfonnyasztjuk kevés olajon, hozzáadjuk a rizst és kevés ideig pirítjuk.Amikor készen van hozzáöntjük a húshoz, majd sózzuk, borsozzuk és paprikázzuk, de csak diszkréten, nem fontos, hogy piros legyen.

A hagymát megfonnyasztjuk kevés olajon, hozzáadjuk a rizst és kevés ideig pirítjuk.Amikor készen van hozzáöntjük a húshoz, majd sózzuk, borsozzuk és paprikázzuk, de csak diszkréten, nem fontos, hogy piros legyen. Ezután a fejes káposztáról óvatosan lefejtjük a leveleket és ebbe töltjük a húst, lazán, mert a rizs megdagad. 

A fazék aljára hulladék leveleket tehetünk, a vágott káposztát ketté osztjuk, felét az aljára tesszük és elrendezzük a töltelékeket. A tetejére tehetjük a füstölt húst, bőven megszórjuk a tetejét csomborral és kaporral, végül rátesszük a vágott káposzta másik felét, teljesen feletöltjük vizzel, kb 2 óra alatt készre főzzük.

« Receptek

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ