Főoldal Cégünkről

Cégünkről

Engedje meg, hogy bemutassuk a Rusa Savanyúságelőállító és Kereskedelmi Kft-t

A vecsési RUSA Savanyúság Előállító és Kereskedelmi KFT jelenlegi formájában 1999-ben alakult. Azt megelőzően magán vállalkozásként, illetve betéti társaságként működött. Családunk több mint 40 éve foglalkozik savanyítással itt, a káposzta hazájában, Vecsésen. Receptúránkat tradicionális sváb receptek alapján alakítottuk ki, amelyet folyamatosan az aktuális fogyasztási szokásokhoz igazítunk. Megalakulásunk kezdetétől tudatosan bővítjük piacunkat és fejlesztjük előállítási technikáinkat. Termékeink egyaránt megtalálhatók az országos áruházláncok polcain, a budapesti boltok kínálatában vagy akár a vidéki piacok árusainál. Külföldi érdekeltségeink között szerepel a szlovák és olasz piac is. Cégünk több mint 20 féle savanyúságot állít elő, melyek kiszerelése a termék tulajdonságaihoz és a megrendelő igényeihez igazodik.

 
 
 

Biztonság

Munkánk során elsődleges szempont a minőség. Ezt tükrözi, hogy valamennyi a Rusa KFT által előállított termék minőségi tanúsítvánnyal rendelkezik, kezelése pedig a HACCP rendszer élelmiszerbiztonsági követelményeinek megfelelően történik. A folyamatos fejlesztés alatt álló telephelyünkön 2012 11. 23-tól bevezetésre került az IFS rendszer is.

 

IFS certification 2023

 
 
 

Egészség

A savanyúság elsődleges tulajdonsága az egészségesség. Ezt munkánk során mindig szemmel tartjuk. Termékeinket nem hőkezeléssel tartósítjuk, így savanyúságaink vitaminban és rostban egyaránt gazdagok maradnak. Hosszú évek munkája során szerzett tapasztalatainkkal sikerült minimálisra csökkentetni a hozzáadott tartósítószer tartalmat savanyúságainkban. Csemege ízesítésű termékeink pedig kizárólag szacharinnal készülnek, így diétázók is fogyaszthatják.

Termelés

Cégünk dinamizmusát tükrözi folyamatosan bővülő eszköztárunk. 2007–ben átadásra került új telephelyünk, mely az azt követő években két további csarnokkal gazdagodott. Így a mára több mint 1600m2-es területen évente több ezer  mázsa savanyúságot dolgozunk fel. Munkánkat korszerű, rozsdamentes feldolgozó és csomagológépek segítik, amelyek ugyanúgy megfelelnek az érvényes élelmiszerbiztonsági előírásoknak, mint a teljes üzem.

 
 

Feldolgozás

Már a feldolgozás kezdetétől ügyelünk a minőségre. Minden hozzánk beérkező nyers zöldséget, csak minőségi tanúsítvánnyal veszünk át. Ezt követi a nyersárú gépi mosása és kézi válogatása, melyek után csakis a tiszta és szép zöldségek haladhatnak tovább a feldolgozási folyamatban. A még mindig nyers árú ezután több mázsa befogadására alkalmas lekerekített, műanyag kádakba helyezzük, majd ráöntjük az eredeti, vecsési hagyományok szerint elkészített felöntő levet, mely a készülendő savanyúság ízéért és tartósságáért felel. Az edények légmentes zárása után 6 hetes erjedési folyamat következik. Savanyúságainkat részben tejsavas, részben ecetes erjesztéssel készítjük. A tejsavas erjesztés előnye, hogy nem igényel tartósítást. A megérett savanyúságokat zárt műanyag konténerben a csomagolóüzembe szállítjuk. Itt a megrendelő igényei szerint a savanyúságot vákuumzacskóba, vagy garanciazáras vödörbe csomagoljuk. Hogy az árú minőségét óvjuk, a becsomagolt készterméket hűtött raktárunkban tároljuk. Termékeink szállítását mi magunk vállaljuk, így biztosítva, hogy viszonteladóink első kézből jussanak hozzá a jól ismert vecsési savanyúsághoz.

 
 

Kiemelt partnereink

 
 
Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ